Termenii si conditiile generale se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii de catre S.C. SIPET DE SIDEF S.R.L, prin intermediul magazinului online www.sipetdesidef.ro

Folosirea acestui site implica acceptarea termenilor si conditiilor listate mai jos.

 1. Informatii despre produs

Produsele comercializate prin intermediul site-ului www.sipetdesidef.ro sunt produse noi si in momentul livrarii sunt insotite de bon/factura fiscala, conform legislatiei in vigoare. Produsele sunt oferite in conditiile respectarii prevederilor prezentului contract si in limita stocului disponibil. Din acest motiv SIPET DE SIDEF isi asuma dreptul de a nu onora o anumita comanda in cazul in care respectivul produs nu se mai regaseste in stocul magazinului sau din motive independente de SIPET DE SIDEF.

Preturile afisate pe site contin TVA (19% din valoarea produsului).

Pretul de achizitie tiparit pe bonul/factura fiscala va fi acelasi cu cel afisat pe site in momentul plasarii comenzii, mai putin in cazul acordarii reducerilor pentru clientii membri, unde valoare finala va fi cea din emailul de confirmare. Ne rezervam dreptul de a schimba pretul produselor fara o notificare prealabila. Ne asumam raspunderea ca valoarea comenzii nu se va modifica dupa confirmarea acesteia prin email de confirmare la adresa specificata de dumneavostra la inregistrare.

SIPET DE SIDEF nu ofera nici o garantie, in afara de cele prevazute de legislatia aplicabila, in ceea ce priveste inclusiv, dar fara limitare la, functionarea acestui site, informatia, corectitudinea descrierilor, actualizarea continutului, produsele de pe site precum si potrivirea lor pentru un anumit scop. Cumparatorul este de acord in mod expres ca folosirea acestui site si cumpararea produselor se face pe propriul risc, singura derogare reprezantand obligatia SIPET DE SIDEF de a acorda utilizatorilor dreptul de denuntare unilaterala a contractului conform legislatiei in vigoare, drept detaliat in cuprinsul acestui document.

Ne straduim sa redam cat mai exact culoarea produselor afisate pe site, insa culoarea pe care o vedeti dumneavoastra depinde de monitorul utilizat si de setarile acestuia. Nu suntem responsabili pentru posibilele diferente de culoare intre cele afisate pe monitorul dumneavoastra si cele ale produselor. Masurile produselor sunt conform standardelor internationale. Nu ne asuman raspunderea, in cazul in care varsta mentionata pe produs nu se potriveste cu masura copilului dumneavoastra. In cazul in care marimea nu se potriveste copilului dumneavoastra, produsul se poate schimba, retusa sau inlocui, conform mentiunilor anterioare.

 2. Garantia produselor

Toate produsele comercializate de catre site-ul nostru, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele sunt noi si sunt confectionate in atelier propriu sau achizitionate de la terti furnizori.

 3. Comanda

Daca SIPET DE SIDEF confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptarea comenzii de catre SIPET DE SIDEF se considera finalizata atunci cand exista o confirmare electronica (email) din partea SIPET DE SIDEF catre Cumparator, conform careia comanda a fost verificata si urmeaza sa intre in procesul de livrare, fara a necesita o confirmare de primire din partea cumparatorului. SIPET DE SIDEF nu considera in niciun moment o comanda neconfirmata, adica pentru care nu a fost trimis email de confirmare, ca avand valoarea unui Contract.

Prezentul Contract intra in vigoare la confirmarea Comenzii de catre SIPET DE SIDEF. Confirmarea se face electronic (email) dupa pregatirea comenzii.

 4. Modalitati de plata

Plata se poate face on-line cu cardul sau la livrare, ramburs in numerar/cu cardul la POS.

a) Ramburs sau numerar - veti plati direct curierului contravaloarea coletului sau achitati numerar sau cu card la POS in showroom-ul din Bucuresti

Adresa Showroom: Str.Justitiei nr.9, sector 4, Bucuresti, zona Unirii-Mitropolie-11 Iunie

Program: Luni-Vineri, in intervalul orar 9:00-17:00 (cu rezervare telefonica prealabila la 0752 113 716)

b) Plata cu cardul online

Se poate efectua plata online folosind cardul personal, in conditii de siguranta deplina. Cardurile acceptate la plata sunt cele emise sub siglele VISA (Classic si Electron) si MASTERCARD (inclusiv Maestro, daca au cod CVV2/CVC2). Nu este perceput nici un comision suplimentar pentru tranzactii. Pentru asigurarea securitatii tranzactiilor, Sipetdesidef.ro foloseste platforma PlatiOnline. Pentru finalizarea corecta a tranzactiei, trebuie sa furnizezi codul cardului (toate cifrele din cele patru grupe de pe fata cardului, fara spatii), data de expirare si ultimele trei cifre de pe spatele cardului inscriptionate pe banda cu semnatura ta (in functie de card, pot lipsi). Indiferent de valuta pe care o ai in cont, tranzactiile se fac in lei, la cursul de schimb al bancii tale.

Procesarea datelor de card se face in mod exclusiv prin intermediul platformei PlatiOnline. Sipetdesidef.ro nu solicita si nu stocheaza nici un fel de detalii referitoare la cardul tau.

Pe extrasul de cont va aparea tranzactia cu denumirea "OnlinePay".
Daca doresti sa anulezi o tranzactie te rugam sa ne contactezi imediat telefonic sau prin email. Anularea tranzactiei se va face in maxim 24 de ore lucratoare daca comanda pe care ai plasat-o nu a fost expediata. Daca comanda ta a fost expediata, nu mai este posibila anularea tranzactiei (va trebui sa returnezi mai intai comanda, apoi iti vom rambursa banii, vezi sectiunea Retur). Dupa anularea unei tranzactii prin card, banca emitenta va debloca suma blocata in contul tau in termen de 1-30 de zile, in functie de politica acesteia.

Produsele comandate trebuie achitate integral, in caz contrar nu se va efectua livrarea.

5. Livrarea

Livrarea se face prin FAN Courier (curierat rapid), tariful fiind de aproximativ 18 lei pentru Bucuresti si 23 lei pentru restul tarii (TVA-ul este inclus) acolo unde exista sedii FAN; Unde nu exista sedii FAN costul livrarii este in functie de numarul de kilometri pana in localitatea dvs. Livrarea se face numai pe teritoriul Romaniei, intre orele 9.00-17.00, in 7-10 zile lucratoare de la plasarea cu succes a comenzii, la adresa specificata la plasarea comenzii. In cazul produselor aflate pe stoc, livrarea produselor comandate se va face in 24-48 ore. Costul transportului mentionat mai sus, va fi suportat de client si nu exista posibilitatea ca livrarile sa se faca cu plata la destinatar sau prin intermediul altor firme de curierat decat cele cu care colaboreaza S.C. SIPET DE SIDEF SRL.

Pentru comenzi mai mari de 350 RON transportul este GRATUIT.

Nu se aplica costul de transport pentru comenzile ridicate din Showroom Sipet de sidef (Bucuresti) .

Ne rezervam dreptul de a nu mai expedia comenzi persoanelor care nu si-au indeplinit obligatiile pecuniare sau de alta natura fata de Sipet de sidef.

In cazul in care clientul solicita ulterior in scris pe email la adresa office@sipetdesidef.ro , modificari asupra comenzii, termenul de livrare va fi de 15 zile lucratoare de la momentul ultimei interventii pe comanda initiala. De asemenea, ne rezervam dreptul de a anula comenzile asupra carora se solicita mai mult de 3 modificari din momentul plasarii.

Dupa doua incercari de livrare nereusite, efectuate de catre firma de curierat partenera, comanda dvs. va fi considerata anulata iar acest contract reziliat.

Ne rezervam dreptul de a nu mai expedia comenzi persoanelor pe contul carora se inregistreaza cel mult doua comenzi a caror livrare nu a putut fi efectuata cu succes in decurs de o luna.

In cazul in care cumparatorul nu este gasit la adresa mentionata la plasarea comenzii, in intervalul orar mentionat, curierul va reveni inca o data dupa contactarea cumparatorului. In cazul in care nici la cea de-a doua incercare de livrare cumparatorul nu este gasit la adresa de livrare, comanda va fi anulata si prezentul contract va fi considerat anulat.

6. Retur

Ordonanta Guvernului nr. 130/2000 prevede urmatoarele:

- "Consumatorul are dreptul de a notifica in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului"

- "Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 10 zile lucratoare, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare ale produselor"

Singura conditie ca produsele returnate sa fie acceptate, este ca acestea sa fie in aceeasi stare in care au fost livrate (ambalajul original, etichetele atasate, emblemele de brand, emblemele de compozitie si documentele insotitoare).

Cumparatorul este obligat sa notifice catre SIPET DE SIDEF intentia de a returna in 15 zile calendaristice de la data primirii produselor prin inregistrarea unei cereri de retur in contul de client. Formularele completate dupa expirarea acestui termen nu vor fi luate in consierare. Odata cu inregistrarea cererii de retur, in contul de client, va fi emisa o eticheta speciala.

Cheltuielile de returnare ale produselor vor fi suportate de cumparator.

De asemenea, cumparatorul este obligat sa se asigure ca produsele returnate vor fi expediate in termen de maxim 5 zile calendaristice de la plasarea cererii de retur, termenul incluzand si timpul de tranzit catre SIPET DE SIDEF. Coletele care nu vor indeplini conditiile mai sus mentionate, VOR FI REFUZATE.

Toate coletele continand produse returnate se vor trimite catre: Showroom Sipet de sidef, Str. Justitiei nr.9, Sector 4, Bucuresti.

Ne rezervam dreptul de a nu accepta pentru returnare produsele care prezinta ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzura, zgarieturi, taieturi, lovituri, socuri electrice, accesorii lipsa etc. Coletele ce nu corespund din punct de vedere estetic vor fi refuzate. Pentru a se evita neintelegerile, coletul va fi fotografiat si se va intocmi impreuna cu reprezentantul firmei de curierat un proces verbal in care se va specifica starea coletului.

In cazul returnarii unui produs care nu se afla in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate etichetele intacte si documentele care l-au insotit), SIPET DE SIDEF va considera returul ne-valid si va fi indreptatita sa refuze restituirea pretului.

Pasii de urmat pentru returnarea/inlocuirea unui produs sunt:

-   Clientul trebuie sa trimita un email la adresa: office@sipetdesidef.ro pentru a anunta returul.  

-   Dupa ce primeste raspuns la email-ul trimis, clientul trebuie sa ambaleze produsele pe care doreste sa le returneze - produsul in ambalaj original trebuie pus in alta cutie sau ambalat intr-o folie/coala protectoare astfel incat nici produsul nici ambalajul sa nu sufere stricaciuni! 

-   Clientul trebuie sa trimita cu o firma de curierat rapid coletul cu produsele catre sediul S.C. Sipet de sidef SRL :

Destinatar : S.C.SIPET DE SIDEF SRL

Adresa : Strada Justitiei nr.9, sector 4, Bucuresti

Nr de contact: 0752 113 724; 0752 113 716

Cheltuielile pentru returul produselor sunt suportate de catre client! 

Vor fi refuzate coletele trimise retur daca acestea nu sunt ambalate exact asa cum au fost receptionate initial clientul!

Returnarea banilor

- Rambursarea contravalorii produsului returnat se va face in cel mult 30 de zile de la retur prin transfer bancar in contul IBAN specificat , insa in cele mai multe cazuri incercam returnarea sumei se va face in cel mai scurt timp.

- Returul se va efectua daca sunt indeplinite urmatoarele conditii:

o   Se receptioneaza de catre Echipa Sipet de sidef, produsele trimise de cumparator.

o   Se verifica produsele returnate (ambalajul original, etichetele atasate, emblemele de brand, emblemele de compozitie si documentele insotitoare).

o   Sipetdesidef isi rezerva dreptul de a refuza coletele cu ramburs primite retur de la client.

-        Se trimite mail de acceptare/respingere a returului. In cazul acceptarii se trimit banii conform mentiunilor de mai sus. In cazul respingerii se trimite mail clientului cu observatiile respective. In acest caz banii se vor returna numai pe produsele care respecta conditia mentionata mai sus.

In cazul in care comanda se returneaza transportul va fi scazut din suma rambursata.

In cazul platii cu numerar sau ramburs, se va transfera contravaloarea comenzii returnate prin transfer bancar sau mandate postal. In cazul in care cumparatorul opteaza pentru Transfer bancar, este obligat sa mentioneze  numarul contului IBAN, numele titularului si CNP-ul.

Pentru comenzile platite cu cardul prin PlatiOnline suma va fi returnata pe acelasi card utilizat la tranzactionare;

7. Reclamatii

SIPET DE SIDEF raspunde in perioada de garantie pentru calitatea produselor vandute. Conditiile de garantie acordate consumatorilor sunt in conformitate cu Legea 449/2003 si O.G. 21/1992.

Reclamatiile vor fi efectuate conform specificatiilor de mai jos, in caz contrar nefiind luate in considerare:

- reclamatiile se transmit in scris la adresa office@sipetdesidef.ro;

- reclamatiile se transmit în maxim 48 ore de la data receptionarii comenzii de catre comparator;

- reclamatia va fi însotita de date concrete legate de numarul comenzii, numarul bonului fiscal, numarul coletelor, modalitatea de transport, motivul reclamatiei, cauzele presupuse a fi condus la reclamatie, pretentiile clientului.

SIPET DE SIDEF va raspunde reclamatiei în termen de max. 10  zile lucratoare de la primirea acesteia. In vederea solutionarii reclamatiei, SIPET DE SIDEF poate sa decida:

- remedierea marfii reclamate pe cheltuiala sa;

- plata contravalorii marfurilor;

- respingerea reclamatiei; Nicio reclamatie nu va fi luata in calcul daca marfa a fost modificata sau s-a intervenit in orice fel asupra ei.

Prezenta enumerare nu este limitativa.

Clientul nu este indreptatit sa solicite daune de interese cu privire la calitatea sau cantitatea marfurilor achizitionate de la SIPET DE SIDEF daca nu a respectat procedura de reclamatie sus-mentionata. 

8. Confidentialitatea datelor:

Respectam confidentialitatea datelor clientilor si ne angajam sa nu transmitem datele personale ale acestora catre terti si sa le folosim exclusiv in scopul pentru care au fost introduse (efectuarea comenzii) si pentru informari comerciale referitoare la magazinele noastre si brandul Sipet de sidef.

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice S C SIPET DE SIDEF SRL are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra sau o alta persoana. Scopul colectarii datelor cu caracter personal este de a opera si livra comenzile efectuate de dumneavoastra.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata prin posta pe adresa societatii noastre.

9. Frauda

Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica continutul site-ului www.sipetdesidef.ro sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul www.sipetdesidef.ro, va fi considerata tentativa de frauda si va fi pedepsita penal conform legislatiei romane in vigoare de catre autoritatile competente.

10. Limitare de responsabilitate

Nu vom fi raspunzatori pentru: orice fel de prejudiciu (direct, indirect, accidental sau nu) ce rezulta din folosirea sau din incapacitatea de folosire a informatiei prezentate pe site si orice tip de erori sau omisiuni in continut care pot conduce la orice fel de pierderi.

Informatiile pot fi reproduse prin tiparire numai pentru uz personal.

Informatiile nu pot fi reproduse, distribuite sau transmise altei persoane sau incorporate in orice fel intr-un alt document sau material fara permisiunea prealabila scrisa a autorilor lor.

11. Forta majora

SIPET DE SIDEF isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze livrari ale produselor comandate, daca acestea nu pot fi onorate din motive independente de SIPET DE SIDEF care includ: incendii, explozii, inundatii, conditii meteorologice extreme, epidemii, greve, actiuni guvernamentale, razboaie, acte de terorism, proteste, rascoale, tulburari civile sau alte impedimente de forta majora conform uzantelor legii romanesti.

12. Litigii

Orice litigiu aparut intre Utilizatori si SIPET DE SIDEF va fi rezolvat prin cale amiabila. In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane.

13. Dispozitii finale

SIPET DE SIDEF isi rezerva dreptul de a efectua modificari ale prevederilor semnalate, precum si orice modificari asupra site-ului www.sipetdesidef.ro, structurii acestuia sau orice alte modificari ce ar putea afecta site-ul, fara a fi necesara vreo notificare prealabila catre utilizatori in acest sens.