Despre noi 

    Mi-am dorit mereu lucruri speciale si mi-am promis sa fac pentru fiecare dintre fetitele noastre, un cufar cu amintirile cele mai dragi din perioada copilariei. De cand s-au nascut , fiecare eveniment  a fost un bun prilej de a le face lucruri deosebite : rochite, accesorii, pantofiori etc. Nu o data s-a intamplat sa nu gasesc ceva potrivit prin magazinele din oras! Ori aveam pantofiori si nu gaseam rochita, ori modelul era dragut dar materialele, ieftine si proaste, ori culoarea era nepotrivita. Si, de fiecare data, apelam la propria creativitate, la prietena mea, creatoare de pantofi (care i-a facut Theei prima pereche de pantofiori rosii, la varsta de 6 luni!), alergam dupa catifele, matasuri si dantele, asortam, ambalam si eram fericita! Apoi, atunci cand am avut privilegiul de a ma afla in postura de nasa de botez, sigur ca nu am gasit trusoul potrivit si asortat (cu finutii mei speciali, cu anotimpul, cu...tinutele naselor mici!) Deci...l-am creat :)


   Treptat, in "sipetele de sidef" ale fetelor noatre s-au adunat lucrusoare dragi: rochitele de poveste de la botez si de la 1 an, de la diferite petreceri , hainutele cu care le-am scos din maternitate, pantofiorii, bijuteriile, felicitarile si mesajele primite de la prieteni, inca de la nasterea lor (adunate si printate!), fotografii, primele biberoane, suzete, scutece, cutiute cu suvitele de la mot, primii dintisor cazuti, diplome etc. Fiecare dintre ele are propria poveste scrisa de mine, inca din prima clipa in care am aflat ca exista. 

    Sunt lucruri foarte dragi pe care copiii nostri le vor mosteni si care ii vor insoti in viata! Cred ca fiecare copil ar trebui sa aiba un... SIPET DE SIDEF pentru mai tarziu. Si pana atunci, pana cand copilul (devenit adult!) va cauta prin el  hainute moi, mirosuri si culori dragi, noi, mamele, in puterea noptii sau cand ne apuca nostalgia , vom gasi un loc in care sa ne retragem si sa cautam la randu-ne prin el, amintirea copilului de altadata. Dar...cu infinita dragoste si cu bagare de seama, ca lacrimile sa nu atinga pretioasele lucrusoare din...SIPETUL DE SIDEF.

 

Andreea Georgiana Tocan, mamica Theei si a Annei si creatoarea... Sipetului de sidef