Rochita ta. Pe care poti sa pictezi vise si povesti, chipuri, flori, cai cu aripi si unicorn, fructe sau tabla inmultirii. Poti chiar sa inventezi figuri noi, cum e „alicornul” Annei, cel care are un corn intors, cu proprietati magice stiute doar de ea, sa-i aplici nasturi sau scoici culese din valuri. Da, poti sa te joci si cu numele tau, in fel si chip, punandu-i petale sau palariute haioase.

E cea mai simpla rochita, pentru ca nu e nevoie de nimic mai mult, ca sa arati si sa te simti in largul tau, vara, pe strada, la joaca, la mare, la munte sau in tabara, pe trotineta sau pe bicicleta.

Noi am ales la Sipet de sidef, ca de obicei (cand nu este vorba despre rochitele de printesa), o tesatura naturala (panza topita 100% romaneasca, cum altfel?!) si un strop de dantela din bumbac (tot romaneasca) si te lasam pe tine, micuta talentata, de oriunde ai fi, sa transformi rochita dupa bunul tau plac. Sa-ti mai spun ca poti sa o faci si cadou, alaturi de cateva acuarele speciale si o carte, celor mai bune prietene? Ba chiar puteti sa le pictati impreuna. Poate si cu elemente comune, ca sa intariti cumva legatura de prietenie.

Iar daca noua activitate te va captiva indeajuns, iar rochita va atrage priviri admirative, poti trece si la transformarea altor hainute, prea patate ori agatate e alocuri, pe care eviti sa le mai porti de ceva vreme, desi inca iti vin. Stii de ce? Pentru ca vopseaua speciala pentru tesaturi naturale iti va ajunge mult si bine. Si odata uscata (si calcata, cu ajutorul hartiei de copt pe care ti-o da mama din bucatarie), poti sa o speli linistita, culorile vor ramane asa cum le-ai asternut tu!

Si nu vor exista mai multe imprimeuri la fel, in sfarsit. Sau…cine stie, poate te vei confrunta si tu, cu ceea ce traiesc oamenii mari, cand servesc drept sursa de inspiratie pentru cei fara prea multe idei?! Sau poate nu.