Sofia s-a nascut acum 7 ani si-un pic si de atunci, continua sa-si puna amprenta pe sufletele celor care o cunosc si iubesc. La randul ei, are foarte multa iubire de oferit. Este extrem de vesela si foarte inteleapta pentru o fetita de varsta ei, cu care, in mod cert Dumnezeu a inzestrat-o. Pentru ca Sophia are o relatie speciala cu El, il considera cel mai bun prieten, i se destainuie, ii povesteste intamplarile pe care le traieste zi de zi, ii impartaseste bucuriile dar ii si cere ajutorul, atunci cand simte ca are nevoie.

Chiar daca abia a inceput vacanta de dupa primul ei an de scoala, deja ii este dor de doamna invatatoare si de colegii ei, cu care se intelege de minune. Pentru ca nici n-ar putea altfel, la cat de prietenoasa si „lipicioasa” este.

In taina, iubeste rochitele de la Sipet de sidef, inca de cand avea 3 ani, dar nu venise inca momentul sa o primeasca pe prima. Pentru ca abia anul acesta a aparut Fetita care asteapta ploaia, rochita de care s-a indragostit, pe care a asteptat-o nerabdatoare si care a facut-o sa sara in sus de bucurie! Si pentru ca primavara este anotimpul ei, doar atunci s-a nascut, Sophia s-a hotarat in luna aprilie, sa astepte cuminte aprecierile prietenilor virtuali si, sa se roage in fiecare seara la Ingerasii care ii sunt mereu aproape…sa castige premiul lunii. Si admiratie. Si inca o rochita.

Iar prietenei ei necuvantatoare pe care o iubeste nespus, catelusei Naya, proaspat intrata in familie, cu siguranta i-a impartasit marea veste: ca are onoarea de a fi catelusa printesei.